Overblog
Editer l'article Suivre ce blog Administration + Créer mon blog

Εκοιμήθη ο πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας

Εκοιμήθη σήμερα σε ηλικία 95 ετών, ο πατριάρχης της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, Παύλος, σύμφωνα με ανακοίνωση της σερβικής ορθόδοξης εκκλησίας. Τριήμερο πένθος από τη Δευτέρα κήρυξε η κυβέρνηση. Η Ιερά Σύνοδος της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας θα ανακοινώσει αύριο πότε θα επιλεγεί νέος πατριάρχης.

 
Ο πατριάρχης Παύλος,είχε εισαχθεί στο στρατιωτικό νοσοκομείο στο Βελιγράδι πριν από δύο χρόνια για διάφορα προβλήματα υγείας τα οποία δεν αποκαλύφθηκαν από τους θρησκευτικούς ηγέτες.

Είχε αναλάβει επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας, το 1990, λίγο πριν την αιματηρή κατάρρευση της πρώην Γιουγκοσλαβικής Ομοσπονδίας. Την περίοδο που άσκησε τα καθήκοντα του, η Ορθόδοξη Εκκλησία ανέκτησε μεγάλη επιρροή στον πληθυσμό.

Μεγάλη απώλεια δήλωσε ο πρόεδρος Τάντιτς

O πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς χαρακτήρισε «μεγάλη απώλεια για τον σερβικό λαό» το θάνατο του Πατριάρχη της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας Παύλου. «Ο επικεφαλής της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας είχε ταυτιστεί με τον σερβικό λαό και έχαιρε μεγάλης εκτίμησης στον χριστιανικό κόσμο» υπογράμμισε ο Μπόρις Τάντιτς

Tag(s) : #Culte Orthodoxe - Ορθόδοξη Λειτουργία
Partager cet article
Repost0
Pour être informé des derniers articles, inscrivez vous :